Joker Vaset

Joker_logo_-_jpg_3592a_661a

Følgende er hentet fra www.jokerkjeden.no:

(29.03.07) – Min drivkraft er at kundene setter pris på å handle her. Jeg tror hytteeierne er opptatt av nærbutikken i hytteområdet sitt, sier Harald Lasskogen på Joker Vaset i Valdres.

Harald forteller at han ”vokste opp i godterihylla”, men det var ikke planlagt at han skulle ta over butikken.

– Jeg jobbet som ingeniør i TV2, men da samboeren min arvet et småbruk i bygda bestemte vi oss for å flytte tilbake hit. På samme tid ble faren min syk, så da passet det bra at jeg flyttet tilbake for å hjelpe til i butikken.

Familiebutikk

Harald har jobbet på butikken i snart sju år, og for et år siden overtok han den fra foreldrene sine. Det var Haralds bestefar som startet butikken i 1964, og den gangen var den på kun 25 kvadratmeter. Haralds foreldre tok over i 1972, og flyttet til et nytt og større lokale i 1980.

– Vi holder til i et typisk hytteområde, og i en normal uke vil 70 prosent av omsetningen komme på fredag og lørdag. Det er turisttrafikk her hele året, men en stor del av handelen skjer i bestemte uker. Nå forbereder vi oss på påskeferien, som alltid er kjempetravel, forteller Harald.

Få fastboende, mange hytter

Det er omtrent ti husstander med fastboende på Vaset. Disse jobber i hovedsak på Leirskolen eller med kafé og overnattingstilbud for turister.

Størstedelen av handelen er i forbindelse med de omtrent 1 300 hyttene i området. Det blir fortsatt bygget omtrent 50 hytter per år, til sammen er det planlagt mellom 600 og 800 nye. Harald har oppgradert butikkens inngangsparti, bygget kontor og fått ny brød-, frukt- og grøntavdeling. Nå planlegger han å utvide butikkens areal med 5-600 kvadratmeter, som i hovedsak vil bli brukt til sportsvarer og jernvarer.

– Takket være hyttene har omsetningen i det siste økt med 8-10 prosent per år. Dette gjør at vi kan investere og utvikle butikken. Utfordringen er å følge med i utviklingen og forbedre butikken i takt med kundenes forventninger.

Bredt utvalg

I tillegg til dagligvarer fører butikken blant annet ved, jernvarer, sportsvarer og kjøkkenartikler. Harald tilbyr også en del tjenester, som snøbrøyting, oppbevaring av hyttenøkler, varelevering med bil og snøscooter, samt oppvarming av hytter.

– Folk sier de finner det utroligste hos oss! Det er viktig å oppnå kontakt med hyttefolket, og vi ønsker å være en informasjonssentral for dem, samtidig som vi tilbyr tjenester som knytter kundene til oss, forteller Harald.

Fordi mange hytteeiere er vant til å handle på butikker med stort kantsortiment, har Joker Vaset en del dagligvarer som ikke er i Jokers standardsortiment.

Møtested i bygda

Haralds mor, far og søster jobber på butikken, i tillegg til to andre heltidsansatte. Foreldrene bor like ved og det faller seg naturlig for dem å hjelpe til, også nå når de har nådd pensjonsalderen.

– Jeg prøver å ta litt fri i helgene, men det er en utfordring å alltid ha medarbeidere på jobb som kan svare på spørsmål om alt fra fisking til turmuligheter. Jeg er heldig som har fått kjempeflinke medarbeidere i butikken! Det er også godt å ha foreldrene mine tilgjengelig. De har god kunnskap om området og oppnår en unik kontakt med kundene. Den dagen folk ikke kommer innom for å spørre oss om ting har det skjedd noe feil, da har vi blitt en i mengden, avslutter Harald.